woensdag 5 juni 2019

Een nieuwe buiskap...

De oude buiskap is na 32 jaar trouwe dienst met pensioen gegaan.De storm die tijdens de 24 uurs wedstrijd overtrok was teveel en heeft verschillende naden losgetrokken. Het doek was na 30 jaar ook niet meer al te best, dus de keuze voor een nieuwe buiskap was snel gemaakt.
De nieuwe buiskap maakt gebruik van het bestaande aluminium frame, maar wordt een stuk hoger opgezet. Hierdoor is de kijk naar voren een stuk beter en kan je beter schuilen.




Een aardige verbetering. Twee ritsen om de buiskap makkelijk te kunnen plaatsen en verwijderen. Helaas kwam ik na de eerste keer opspannen een aantal onvolkomenheden tegen. 

1) een van de naden is door de zeilmaker vergeten om door te stikken.
2) de positie van de buttons is op een hele boel plekken niet goed. Hierdoor staat de buiskap er nog op als een dronken tor...

De zeilmaker heeft beloofd de onvolkomenheden op te lossen, maar ondertussen leven we in juni, terwijl we al sinds half april de geplande afspraken steeds niet doorgaan. Hopelijk komt het spoedig goed. Het zou jammer zijn als we een een moeizaam juridisch traject in moeten gaan.

Voorbeelden van de onvolkomenheden:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten